Moikka,

Olen freelancer sisällöntuottaja sekä kouluttaja Altti Näsi Design (AND) toiminimen alla. Ota rohkeasti yhteyttä!

Altti Näsi, Taiteen maisteri (M.A.) nasi_photo
altti.nasi(at)gmail.com
+358 400 969 719

 

Työhistoria

Välillä mietin, onko monipuolisesta työhistoriasta enemmän haittaa vai hyötyä. Niin tai näin, ainakin historiani kertoo siitä, että olen luonteeltani kiinnostunut monista eri asioista. Tarkemmin katsottuna kaksi teemaa ovat seuranneet minua aivan pikkupojasta saakka kaikessa tekemisessä; viestintä ja luonto. Vastavuoroisesti ja limittäin olen näiden kahden aihealueen parissa harrastanut ja työskennellyt.

Teen parhaillaan aktiivisesti taiteen tohtorin väitöskirjaa Lapin yliopistoon. Aiheena on kuvaviestintä. Artikkeleideni teemoja ovat:

  • Digikuvauksen tuoma muutos
  • Lukijan kuvien merkitys sanomalehdissä
  • Valokuvien käyttö koulun ja kodin välisessä viestinnässä
  • Työyhteisö ja näppäilyvalokuvat

Väitöstyötäni ovat tukeneet Emil Aaltosen säätiö, Patricia Seppälän säätiö, Kunnallisalan kehittämissäätiö, Työsuojelurahasto ja Lapin yliopisto

 

Vieraileva tutkija ja tuntiopettaja, University of the West of Scotland 1/2017 – 8/2017

Pidempi vierailu Skotlannissa oli ollut haaveeni jo kauan. Tämän mahdollisuuden avauduttua päätin tarttua tilaisuuteen, pakata pakettiauton ja ajaa Euroopan läpi kohti Britteinsaaria. Paitsi että sain tehtyä Skotlannissa väitöskirjaa rutkasti eteenpäin, pääsin opettamaan hallitsemiani kuvaviestinnän aiheita perustutkintoa suorittaville sekä verkostoitumaan paikallisten alan huippujen kanssa.

Viestintäkoordinaattori, Suomen Punainen Risti 5/2007 – 12/2011 ja 1/2014 – 12/2016

Minulle on tärkeää tehdä työtä, jolla koen olevan merkitystä. SPR olikin unelmatyöpaikka kaikin tavoin. Näiden vuosien aikana pääsin kriisiviestinnän ytimeen kouluampumisten, Nokian vesikriisin ja esimerkiksi turvapaikanhakijatulvan takia. Samalla vastasin viestintäsuunnitelman laadinnasta ja toteutuksesta, viestinnän vastuunjaosta sekä viestintäjohtamisesta. Sosiaalisen median käyttö ja käytöstavat olivat jokapäiväistä elämää. Mahdollisuus muuttaa Skotlantiin sai minut jättämään upean järjestön.

Tuntiopettaja, Tampereen yliopisto 9/2007 – 12/2016

Pian valmistuttuani tarkoituksena oli vain hieman sijaistaa sairastunutta opettajaa, mutta työtehtävät laajenivat ja varsinkin alkuvuosina kävin tiheään tahtiin yliopistolla opettamassa. Opetin valokuvauksen peruskursseja, kuvakerrontaa sekä uutis- ja urheilukuvausta.

Opastuskeskusvastaava, Basecamp Oulanka 5/2006 – 5/2007

Loistavan omistajan ansiosta sain paljon vapauksia toteuttaa Pro gradu –tutkielmani tutkimustuloksia käytännössä. Palveluiden tuotteistaminen, markkinointi ulkomaille sekä henkilöstön sitouttaminen yhteisiin tavoitteisiin sai yrityksen nousukiitoon. Samalla ulkomailta tuomani opastuskokemukset otettiin käyttöön, ja asiakaskokemukset saivat ylistystä. Lähipiirissä tapahtuneen sairastumisen johdosta jouduin muuttamaan pois Kuusamosta liian nopeasti.

Muita:

Erä- ja elämysopas,  Arctic Safaris / Lapland Safaris 9/2001 – 1/2006

Koskenlasku- ja maastopyöräopas, Feel Free Adventures, Itävalta 5/2004 – 9/2004

 

Koulutus

Taiteen tohtorin opinnot 2012-2013 ja 2017-
Lapin yliopisto

Taiteen maisteri 2006
Tampereen / Lapin yliopisto

Ylioppilas 1999
Tampereen lyseon lukio

Kielitaito

Puhun ja kirjoitan erinomaista englantia asuttuani nuorena Yhdysvalloissa kaksi vuotta, vuoden Kanadassa ja nyt aikuisiällä kahdeksan kuukautta Skotlannissa. Myös väitöskirjani toteutan englanniksi. Puhun myös sujuvasti ranskaa, sillä olen asunut vuoden Nantesissa ja toiminut useita vuosia oppaana ranskalaisille matkailijoille Pohjois-Suomessa. Ruotsinkielellä pärjään kaikissa tilanteissa, joskaan taitoni eivät ole sillä tasolla kuin toivoisin.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.