Tämän syksyn aikana olen monissa työprojekteissa huomannut, miten asiat kannattaa joskus esittää kuvan kautta. Monimutkaisten asioiden käsitteleminen graafisesti paperilla/ruudulla helpottaa kokonaisuuksien hahmottamista. Työpaikalla piirrokseni ovat jo jonkinainen hupaisa vitsi; joku saattaa ehdottaa minulle piirtämistä, jos kerron mielipiteeni johonkin asiaan.

Vuoden 2016 alusta alkaa ns. non-stop ensiapukoulutus Tampereella. Ajatus tästä kuvituksesta syntyi lentokenttien "shuttle bus" kyydityksistä.

Vuoden 2016 alusta alkaa ns. non-stop ensiapukoulutus Tampereella. Ajatus tästä kuvituksesta syntyi lentokenttien “shuttle bus” kyydityksistä.

Parhaassa tapauksessa pitkän, tekstiä täynnä olevan ohjekirjan voi korvata yksi selkeä kuva. Taitto-ohjelmat Illustrator ja Indesign ovatkin olleet lähiaikoina ahkerassa käytössä tuottaessani erilaisia graafisia esityksiä. Ohessa julkaisen muutamia tekemiäni töitä.

Olen omassa kuplassani aina ajatellut, että kuviot ja kuvat auttavat ihan kaikkia hahmottamaan asioita, kunnes eräänä aamuna kahvipöydässä työkaverini kertoi, ettei voi sietää kaiken maailman pallukoita, pylpyröitä tai erilaisia ajatuskaavioita. Hänelle oikea visualisointi on korkeintaan selkeitä kulmikkaita exel-taulukoita ja kronologisia suoria aikajanoja, joihin on merkitty tapahtumien kulminaatiopisteitä. Olin äimistynyt! Onko asia siis niin, että joskus minun taiteelliset graafiset saavutukseni eivät kohtaa katsojan toiveita?

Halusin mahdollisimman lyhyesti antaa tukea vapaaehtoisille, jotka ovat aloittamassa sosiaalisen median käyttöä. Idea SoMe-ötökästä lähti siitä, että mikä olisi kiva juttu ripustaa seinälle tai ilmoitustaululle tietokoneen taakse kotona.

Halusin mahdollisimman lyhyesti antaa tukea vapaaehtoisille, jotka ovat aloittamassa sosiaalisen median käyttöä. Idea SoMe-ötökästä lähti siitä, että mikä olisi kiva juttu ripustaa kotona seinälle tai ilmoitustaululle tietokoneen taakse.

On varmasti kaikkien tiedossa, että toiselle ihmiselle esimerkiksi kartan lukeminen on luontaisesti helpompaa ja miellyttävämpää kuin toiselle. Sama pätee niin sanottuihin räjäytyskuviin eli kuviin, joissa jokin tekninen vempain on purettu auki yksittäistä osaa myöden: Toiselle ihmisille käsittämätöntä sotkua, toiselle looginen kasa tavaraa, joista syntyy tuote.

Tämä oli viime kesän suurleirin kartta. Osaisitko sinä suunnistaa syömään tämä avulla?

Tämä oli viime kesän suurleirin kartta. Osaisitko sinä suunnistaa syömään tämä avulla?

Olenkin joutunut myöntämään itselleni, ettei asioiden pukeminen uusiin vaatteisiin tai kuvitettuihin kokonaisuuksiin välttämättä paranna asian ymmärrystä, kiinnostavuutta tai esteettisyyttä.

Koska väitöskirjassani perehdyn lähinnä valokuvan funktioihin, on minulle nyt herännyt myös orastava kiinnostus graafisia prosessimalleja ja ohjeistuksia kohtaan. Tämä ei tarkoita sitä, että alan asiaa välttämättä kovin syvällisesti tutkimaan, mutta muutaman perusteoksen ihmisen havainnoinnista ja grafiikanluvun mieltymyksistä mielelläni lukisin. Ainakin se olisi kiva tietää, kuinka paljon asiassa on tekemistä geneettisellä perimällä.

Tämän "pelin" tarkoitus on esittää ensiapuryhmäläisen koulutusmahdollisuuksia sekä toiminnan sisältöä inspiroivalla tavalla.

Tämän “pelin” tarkoitus on esittää ensiapuryhmäläisen koulutusmahdollisuuksia sekä toiminnan sisältöä inspiroivalla tavalla.

Tagged with:
 

Comments are closed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.