Olen opettanut jo useamman vuoden ajan valokuvausta, kuvakerrontaa ja erilaisten visuaalisten julkaisujen tekemistä, mutten ole koskaan (mukamas) ehtinyt rakentaa opetukseni tueksi itsetehtyä laadukasta materiaalia. Kurssivalmistelutkin ovat tyypillisesti herättäneet päänvaivaa, sillä olen raapinut kasaan tavaraa sieltä täältä. Vihdoin olen saanut valmiiksi kaksi ensimmäistä valokuvauksen opasta. Toivottavasti nämä tietopaketit jäsentävät ajatukseni hallituksi kokonaisuudeksi, jolloin asioiden läpikäyminen muuttuu kerrasta toiseen tasalaatuisemmaksi ja asiayhteydet eri osien välillä selkenevät. Samoin toivon näiden materiaalien tuovan helpotusta kurssivalmisteluihin, ettei joka kerta tarvitse luoda visuaalista näytettävää uudestaan. Nyt on olemassa materiaalia käytettäväksi sellaisenaan tai vähintään pienen muokkauksen jälkeen.

kannet

Tässä onkin ollut mukavasti iltapuuhailuna kahden ensimmäisen oppaan kanssa!

Sisältöjen etenemisjärjestys on  molemmissa oppaissa jäsennelty kokemukseni kautta mahdollisimman toimivaksi. Oppaat ovat ensisijassa tarkoitettu kurssien opetuksen tueksi. Siksi muun muassa sivujen ulkomarginaalit ovat leveät omia muistiinpanoja ajatellen.

esim_1

Esimerkkisivu perusoppaasta.

Varsinkin urheilukuvausoppaasta olen erityisen ylpeä, sillä aiheeseen perehtyviä teoksia on aika vähän. Siis toki netissä on vaikka minkälaisia vinkkisivustoja, mutta ne yleensä käyvät asiaa läpi hyvin pintapuolisesti ja yhdestä näkökulmasta. Olen pyrkinyt rakentamaan oppaani ilman sen kummempia ulkoisia referenssejä. Tieto pohjautuu opetus- ja työkokemukseeni. Olen jakanut urheilukuvauksen sisällön siten, että se käsittää ennakkovalmistelut kotona ja kuvauspaikalla, itse kuvaamisen sekä tarinankerronnan perusteet. Tarinankerronta on mukana siksi, että jokainen saa joskus yhden kuvan onnistumaan, mutta taitava kuvaaja osaa rakentaa useammasta otoksesta hienon kokonaisuuden.

esim_2

Esimerkkisivu urheilukuvausoppaasta.

Lisää oppaita tulee sitä mukaan kun löydän aikaa niitä tehdä. Toivottavasti vielä tämän talven aikana.

Mistä näitä oppaita saa?

Tietenkin osallistumalla kurssilleni!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.