Ainonkatu 1, Rovaniemi

Ainonkatu 1, Rovaniemi

Syyskuun ensimmäinen viikko oli erinomainen! Sain ilmoituksen, että väitöskirjani  käytännön projekti www.hoytamo.com on valittu kahteen erilaiseen näyttelyyn. Ensimmäisen paikkana on Rovaniemen muotoiluhuone, jossa WDC 2012 -projekti pitää majaansa ainakin tämän vuoden loppuun. Helsinkihän oli maailman muotoilupääkaupunki vuonna 2012 ja Rovaniemi osallistui yhteistyökaupunkina World Design Capital Helsinki 2012 -vuoteen tuoden siihen arktisen muotoilun näkökulmaa. Rovaniemen kontribuutiona oli esitellä arktisten olosuhteiden vaatimukset, alan huippututkimus ja -koulutus, luovien alojen yritysten osaaminen sekä pohjoinen kulttuuri. Minun Höytämö -työni on esillä marraskuun ajan näyttelytilan näyteikkunalla. Tarkemmin tutkimusposteriini voi tutustua täällä. Posterin on suunnitellut Viivi Tuominen Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnasta osana kurssia, jossa toimin ohjaajana.

Toinen näyttely tulee olemaan Istanbulissa marraskuun ensimmäisellä viikolla, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa. Koska maantieteellisesti Rovaniemi ja Istanbul ovat kaukana toisistaan, haluan dokumentoida niitä muutamalla valokuvalla. Mahtaisiko valokuvista löytyä joitain vertailukohtia? Tällaista oli Rovaniemellä kuun vaihteessa:

Rovakatu, Rovaniemi

Rovakatu, Rovaniemi

 

Rovaniemen muotoiluhuone

Rovaniemen muotoiluhuone

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.